Istotne jest badanie składu żywności.

Proponujemy Państwu szkolenie za sprawą którego Państwa pracownicy wyszkolą się jak szacować jakie alergeny w produktach spożywczych występują w bardzo wysokich stężeniach w określonych składnikach pokarmowych.

Nawigowanie jakością badań w tym przypadku jest oczywiście niemożliwe bo szkolenie dla laboratorium organizowane jest pod najwyższą kontrolą, poprzez wybitnie wyspecjalizowanych specjalistów, którzy zajmują się precyzyjnym szacowaniem czy alergeny w produktach żywnościowych są rzeczywistym problemem, czy również wymyśloną historią na potrzeby działań konkurencji.

Alergeny w produktach żywnościowych nawet w najmniejszych dawkach powodują zanieczyszczenie które bez wątpienia dyskwalifikuje określony wyrób do spożywania.

Dlatego tak istotnym elementem wszelkich działań jest szkolenie dla laboratorium.

Niewątpliwie każdy pracownik, który został przeszkolony musi posiadać świadomość jak poważna jest ta sprawa, dzięki temu nawigowanie jakością wszelkich badań absolutnie nie może być tutaj dopuszczalne. Ewentualne manipulacje wynikami badań odbić się mogą na zdrowiu osób spożywających pokarmy posiadające dosłownie minimalne zanieczyszczenia. Obecność określonych alergenów w produkcie spożywczym musi być bardzo dokładnie oszacowana, a jeśli są to alergeny których obecność wywołać może wstrząs anafilaktyczny, wręcz ich śladowa obecność musi zostać wykazana poprzez precyzyjne oraz dokładne badania laboratoryjne.

Autor: Norma ISO 17025

spacer